20 C
Sarajevo
08.09.2024

Dodik objavio fotografiju i poručio: “RS je sigurna!”

Dodik je objavio fotografiju sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS sa dugim cijevima uz poruku: “RS je sigurna."

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik poručio je putem društvene mreže X da je RS sigurna.

Dodik je objavio fotografiju sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS sa dugim cijevima uz poruku: “RS je sigurna.”

Inače, ranije se također oglasio komentarišući odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da van snage stavi Izborni zakon RS.

- OGLAS -

“Krnji Ustavni sud smatra da ‘postoje valjane sumnje da bi osporeni zakon mogao da naruši ustavni poredak i političku stabilnost BiH’. Ovakav stav suda se navodi iako je članom 1 Izbornog zakona BiH propisano: ‘Ovim zakonom uređuje se izbor članova i delegata Parlamentarne skupštine BiH i članova Predsjedništva BiH, te utvrđuju principi koji važe za izbore na svim nivoima vlasti u BiH'”, kazao je entitetski predsjednik.

Dodik je u izjavi Srni zaključio da “kada se vide kakve, kako i na koji način se donose odluke u Ustavnom sudu BiH, još više dobija na značaju odredba Zakona o neprimjenjivanju odluka ovog suda na na teritoriji RS”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA