17.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Dodik primio akreditive ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je akreditivno pismo ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekrema Ebibija.

Dodik je tokom susreta kazao kako su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja.

Istakao je da je politički dijalog na visokom nivou i da je evidentna dugotrajna tradicionalna uzajamna podrška.

- OGLAS -

Naglašena je neophodnost regionalne saradnje, te je rečeno da su zajednički prosperitet, napredak i stabilnost zemalja zapadnog Balkana ključni za razvoj regije.

Predsjedavajući Dodik je informirao ambasadora Ebibija o procesu konstituiranja vlasti u BiH.

- Advertisement -

Ponovio je opredijeljenost BiH ka članstvu u Evropsku uniju, te istakao posvećenost BiH prihvatanju evropskih standarda i implementaciji reformi.

Razgovarano je i o nedavno završenom procesu ustavnih promjena i predstojećim predsjedničkim izborima u Republici Sjevernoj Makedoniji.

Na sastanku je naglašena spremnost za unapređenje sveukupnih odnosa, posebno u segmentu ekonomske saradnje.

Ambasador Ebibi je prenio pozdrave predsjednika Ivanova predsjedavajućem Dodiku, te izrazio nadu da će se bilateralni odnosi razvijati na obostranu korist.

Predsjedavajući Dodik je na kraju susreta ambasadoru Republike Sjeverne Makedonije poželio uspješan mandat u BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.            

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA