12.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Dodik s Kusturicom slavio “đenerala” Dražu, pa zavapio: “Prokleta je Amerika!” (VIDEO)

Spomenuti dvojac je "interpretirao" pjesmu "Od Topole, pa do Ravne Gore". U drugom dijelu videosnimka, Dodik je zapjevao i "Prokleta je Amerika", što je indikativno jer se predsjednik RS i njegovi bliski saradnici nalaze na američkoj crnoj listi...

Predsjednik entiteta RS, Milorad Dodik, snimljen je kako pjeva četničku pjesmu sa Emirom Kusturicom. Spomenuti dvojac je “interpretirao” pjesmu “Od Topole, pa do Ravne Gore”. U drugom dijelu videosnimka, Dodik je zapjevao i “Prokleta je Amerika”, što je indikativno jer se predsjednik RS i njegovi bliski saradnici nalaze na američkoj crnoj listi…

Ovaj videosnimak prvobitno je isplivao u javnost objavom direktora “Sarajevo-gasa” Istočno Sarajevo, Nedeljka Eleka, još jednog Dodikovog kadra.

Ova četnička pjesma opjevava četničke zločince  u prvom redu Dražu Mihailovića, potom Nikolu Kalabića, Pavla Đurišića, Momčila Đujića… Svi su oni svojevremeno počinili monstruozne ratne zločine.

- OGLAS -

Milorad Dodik je i u ranijim navratima afirmativnim govorom rehabilitirao Dražu Mihailovića, baš kao i Emir Kusturica, nazivajući ga “borcem protiv fašizma”.

Podsjećamo, Draža Mihailović bio je četnički general koji je u Drugom svjetskom ratu vodio Jugoslavensku kraljevsku vojsku. Nakon rata, jugoslavenske vlasti su ga osudile na smrt zbog saradnje s njemačkim okupatorom, izdaje i ratnih zločina, uglavnom počinjenih protiv muslimanskog stanovništva u Bosni.

- Advertisement -

Nikola Kalabić bio je jedan od najvećih zločinaca u Drugom svjetskom ratu i jedan od najbližih saradnika Draže Mihailovića. Njegove su jedinice počinile monstruozna zlodjela protiv žene i djece…

Pavle Đurišić sa svojim pristašama odgovoran je za najsvirepija ubistva u Drugom svjetskom ratu nad muslimanskim stanovništvom. Bio je komandant limsko-sandžačkih četničkih odreda i odgovoran je za istrebljenja u Bijelom Polju, Sjenici, Pjevlju, Čajniču i Foči početkom 1943. godine.

Ozloglašeni četnički vojvoda Momčilo Đujić kriv je za smrt 1500 ljudi, a za svoja zlodjela nikada nije odgovarao.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA