1 C
Sarajevo
23.04.2024

Dodik se sastao s Lavrovom u Antaliji

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov sastao se sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom na marginama Antalijskog diplomatskog foruma, navodi se u saopćenju Ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Na sastanku je detaljnije razgovarano o implementaciji dogovora postignutih nakon razgovora predsjednika Rusije Vladimira Putina i Milorada Dodika od 21. februara, sa akcentom na intenziviranju projekata bilateralne saradnje.

Također su razgovarali o stanju u BiH u kontekstu uloge Rusije “kao države garanta Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini iz 1995”.

- OGLAS -

“Zlonamjerno i nezakonito miješanje Zapada u unutrašnje stvari suverene Bosne i Hercegovine, koji vodi neokolonijalnu politiku podrivanja dejtonskih temelja i zadiranja u ustavna prava njenih državotvornih naroda, smatra se ključnim faktorom za usložnjavanje političke situacije,” navodi se u saopćenju.

Dodaje se kako je reafirmisan principijelan stav Rusije u podršci Mirovnom sporazumu kao jedinom osnovu za osiguranje stabilnosti, sigurnosti i razvoja u zemlji i regionu u cjelini.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA