5.5 C
Sarajevo
25.02.2024

Dodik: “Provođenje političke žrtve je infantilnost iz koje bošnjački političari nikako da izađu”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je u BiH poražena bilo kakva mogućnost zajedničkog života u postojećem političkom okviru.

Kako je konstatirao, to je tako “jer jedan narod i njegovi politički poredstavnici ne razumiju da drugi u BiH ne vide ni prošlost ni sadašnjost ni budućnost kao oni, ne vide susjede kao oni niti razumiju da pravo na BiH imaju svi jednako”.

“Provođenje politike žrtve, po kojoj je neko stalno dužan da ti ispunjava želje, plaća štetu, daje donacije, odlučuje i radi umjesto tebe je politička infantilnost iz koje sarajevski, uglavnom bošnjački političari, nikako da izađu”, tvrdi Dodik.

- OGLAS -

Na pitanje Srne da prokometira izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da “Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić ne treba da šalju vakcine ili žito u BiH niti da govore lijepe riječi, ali da očekuje da se prestane sa progonom branilaca”, Dodik je poručio da “ni Srbija ni RS ništa nisu dužne BiH, ni moralno ni materijalno”.

Član Predsjedništva BiH je rekao da je RS zahvalna Srbiji na svemu, posebno na vakcinama koje su nesebično dijelili sa svima nama kada su i građanima Srbije bile potrebne.

“Zašto Izetbegović tada nije rekao Vučiću i Srbiji: ‘Ne trebaju nam vakcine’ i zašto je više hiljada ljudi iz FBiH išlo na vakcinaciju u Srbiju?”, pitao se Dodik.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA