14 C
Sarajevo
27.07.2024

Draško Stanivuković zatvorio ugostiteljski objekat (FOTO)

“Ovo je svečani čin zatvaranja kojim počinje nova epoha i novo razdoblje u našem gradu u kojem su svi jednaki i nema privilegovanih! Ovo svečano zatvaranje je važnije od mnogih svečanih otvaranja koje smo do sada imali. Nstavljamo dalje snažno i odlučno”, poručio je Stanivuković.

Na objekat je stavljena crvena traka na kojoj piše “Objekat zatvoren. Gradska uprava”, a ispred objekta postavio je pano na kojem piše “Ovo je naša imovina, vraćamo je”.

 

 

- OGLAS -

Kako je kazao, zatvaranje ovog lokala je važnije od mnogih otvaranja koja su se svečano obilježavala, jer šalje jaku poruku – poruku koju građani čekaju dvije decenije, poruku da nema nedodirljivih.

“I ova traka koja je danas postavljena nije samo obična traka, nego simbol deprivatizacije ovog grada”, kazao je on.

- Advertisement -
 

Prema njegovim riječima, traka predstavlja i liniju između prošlosti, u kojoj se nisu poštovali zakoni, i budućnosti u kojoj sve mora da se radi po zakonu.

“Predstavlja crvenu liniju koju su oni odavno prešli. Zato je ovo danas puno više od stavljanja trake na jedan nelegalo izgrađen objekat, ovo je najava da nepravda ima protivnika, a to građanima i te kako znači”, naveo je gradonačelnik.

Istakao je da je ovo gradska zemlja i da više niko neće moći da uzima gradsku imovinu.

Po regulacionom planu, kako je naveo gradonačelnik, ovdje je predviđeno zelenilo.

“Danas vraćamo ono što je naše i ovdje na ovom parkingu biće parkirana službena vozila Gradske uprave jer je ovo gradsko zemljište. I ako postavimo stolove, ovdje će moći i građani Banje Luke slobodno doći i sjediti dok ne dođu bageri koji će da ruše ono što je nelegalno sagrađeno”, naglasio je gradonačelnik.

On je kazao da Grad ima mogućnost da ubrza uklanjanje tog objekta i da je već pokrenuo tu proceduru.

Da je Grad odlučan u namjeri da se objekat ukloni što prije, potvrđuje i gradonačelnikova najava da ukoliko nijedna firma ne bude htjela da obavi rušenje – Grad će sam nabaviti bager, saopćeno je iz Gradske uprave grada Banjaluka.

Gradonačelnik je najavio da se istražuju i drugi slični slučajevi u gradu.

“Pitaju kako se ne bojim, ja pitam kako se oni ne boje? Jesam li ja kršio zakon ili oni”, zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

Porodica Radišić je također reagovala optuživši Stanivukovića da je iznio niz neistina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA