26 C
Sarajevo
20.07.2024

Džuma-namaz u Sarajevu danas će se klanjati u tri termina

U centralnim i većim džamijama na području Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo džuma-namaz će se klanjati u tri termina i to u 12:00, 13:00 i 14:00 sati.

“Molimo naše džematlije koji mogu jednostavnije i fleksibilnije organizirati svoje vrijeme da džuma-namaz klanjaju u drugom ili trećem terminu kako bismo ispoštovali sve neophodne mjere koje od nas zahtjevaju nadležni organi. U ovim izazovnim i teškim trenucima budimo odgovorni prema sebi i drugima”, rečeno je iz Islamske zajednice.

Apeluju i na starije džematlije i one koji spadaju u rizične grupe da podne-namaz klanjaju u svojim domovima kako se ne bi izlagali opasnosti.

- OGLAS -

Džamije u kojima će se džuma-namaz klanjati u tri termina (12:00, 13:00 i 14:00 sati) su: Istiqlal džamija, Čengić Vila, Grbavica 1, Grbavica 2, Hrasno i Centralna džamija Ilidža.

U nekoliko džamija džuma-namaz će se klanjati u dva termina (12:00 i 13:00 sati), a to su: Stup, Ilidža Lužani, Dobrinja 3B, Hadžići, Vogošća, Novi Ilijaš, Jezero, Sokolović Kolonija i Osijek.

- Advertisement -

U terminu od 12:00 sati će se klanjati i u mahalskim džamijama, u kojima prije pandemije nije klanjan džuma-namaz: Abdesthana, Arapova, Čeljigovići, Hrvatin, Mjedenica, Nadmlini, Ulomljenica, Buzadžina, Musluk, Potok, Bistrik, Bradići i Tihovići, piše Klix.

U ostalim džamijama džuma-namaz će se klanjati u uobičajenom terminu od 12:00 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA