12.7 C
Sarajevo
19.10.2024

Ekipa Face TV-a u posjeti Fahrudinu Muminoviću

Fahrudin Muminović, mladić kojeg su kao sedmogodišnjeg dječaka strijeljali u Srebrenici, svojom ispovijesti za Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem, bez teksta je ostavio cijeli svijet, koji se ujedinio da ovom mladom čovjeku pomogne da živi normalnim životom.

Ekipa Face televizije posjetila je Fahrudina Muminovića u Urkovićima, nedaleko od Bratunca. Fahrudin nas je dočekao s osmjehom, sretan zbog naše posjete.

“Iznenadili ste me. Drago mi je sto se došli, pogotovo jer mi je bilo prelijepo kod vas u Sarajevu. Nadam se da ću nekada i ja živjeti u Sarajevu”, kaže Fahrudin i dodaje kako jedva čeka da započne svoj, vlastiti život i da osnuje svoju porodicu.

- OGLAS -

Njegov amidža, Ramo Muminović, koji je i Fahrudinov staratelj kaže kako nije očekivao svu pomoć koji su ponudili dobri ljudi iz BiH i dijaspore. Cilj mu je da Fahrudinu i njegovoj sestri kupi stan ili napravi kuću u Sarajevu, a sve s ciljem da oni žive ljepšim i boljim životom:

“Dok god sam živ vodit ću računa o njemu. Kada niko nije htio preuzeti brigu o njemu, ja sam to uradio. A svom sinu Damiru sam u amanet dao da na pravi put izvede Fahrudina. Vjerujem mu i znam da će i on nastaviti onako kako sam to dosad radio. “

- Advertisement -

Potresnu životnu priču Fahrudina mogli ste gledati na Face televiziji.

Fahrudin, dječak koji je strijeljan: Spasio me doktor, Srbin, jednom sam ga vidio…

Cjelokupnu priču naše posjete Fahrudinu Muminoviću, možete pogledati u sutrašnjem izdanju Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA