11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

FACE na licu mjesta | Veliki broj Sarajlija odao počast ubijenom Farisu Pendeku (FOTO+VIDEO)

Veliki broj građana, prijatelja i rodbine ubijenog devetnaestogodišnjaka Farisa Pendeka okupio se večeras u dvorištu Osnovne škole “Osman Nakaš”, u sarajevskom naselju Čengić-Vila.

Građani su se okupili u znak sjećanja na svog prijatelja, komšiju, rođaka i sugrađanina, ali i znak protesta zbog njegovog brutalnog ubistva koje se dogodilo u nedjelju malo prije ponoći u sarajevskom naselju Otoka.

FACE reporter nalazi se na licu mjesta i, kako javlja, građani su ogorčeni nesigurnom situacijom u glavnom bh. gradu. 

- OGLAS -

Vijeće roditelja Kantona Sarajevo podržalo je ovu inicijativu te su danas pozvali roditelje da se pridruže skupu kako bi se na miran i dostojanstven način odala počast mladiću, odnosno srednjoškolcu.

U Sarajevu je u ponedjeljak navečer uhapšen Adem Šuman, osumnjičeni za ubistvo Farisa Pendeka. Nakon toga je predat u nadležnost Tužilaštva KS, a zatraženo je i određivanje pritvora, o čemu će odluka biti donesena sutra. Pored Šumana, uhapšene su još dvije osobe koje se sumnjiče da su mu pomogle u skrivanju nakon ubistva.

- Advertisement -

Prema prvim informacijama, svađa u saobraćaju bila je razlog da osumnjičeni Adem Šuman potegne za vatrenim oružjem i puca na Farisa Pendeka i njegove prijatelje u automobilu Citroen.

Napadač je, prema prvim informacijama, nakon prepirke izašao iz vozila te pucao prema bijelom Citroenu u kojem su se nalazila četiri putnika, a zatim pobjegao. 

Faris Pendek (2005. godište) preminuo je na licu mjesta, a dvojica njegovih prijatelja, D. K. (2005) i E. R. (2005) su ranjena i prošli su s lakšim tjelesnim povredama. Treći putnik u automobilu nije zadobio povrede.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA