17 C
Sarajevo
18.10.2024

Feraget: Krivične prijave protiv zbog “rada” pravosuđa u slučaju Dragičević

 

Advokat Feraget smatra da istraga u slučaju Dragičević I nikada nije otpočela, a ono što se “provelo” nije adekvatno, te se svima može nazvati osim istragom. Feraget radi na tome da se pokrene adekvatna istraga kako propisuje evropska konvencija koja je iznad domaćeg zakona.

 

- OGLAS -

Kaže sa porodicom Dragičević spreman je ići I do Strazbura.

 

- Advertisement -

“Opcije su iste kao za Dženana Memića. Svojevremeno sam pisao Ustavnom sudu koji je odbio apelaciju i rekao da je istraga provedena kako treba, a nakon toga je Kantonalni sud Sarajevo zaključio da nema saobraćajne nesreće. Sami zaključite. Kao legalista koristit ću sva moguća pravna sredstva, a to je Ustavni sud, a onda Strazbur. Ali, sankcije po državu su finansijske. I to što tužioci urade svoj posao to plate građani i još tužilac ostane na poslu. To je problem VSTV-a da se stvarno uspostavi efikasno pravosuđe”, rekao je Feraget.

 

  1. novembra Javno tužilaštvo RS objavilo je saopćenje te se ogradila od sprovođenja istrage protiv pojedinih zvaničnika MUP-a Republike Srpske zbog krivičnog djela teško ubistvo na štetu Davida Dragičevića, jer nema osnova sumnje da su prijavljene osobe učinile krivično djelo. Istraga nije sprovedena ni kada je u pitanju Željko Karan, koji je radio obdukciju tijela Davida Dragičevića

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA