20.5 C
Sarajevo
22.09.2024

Govedarica: Odazvat ćemo se Dodikovom pozivu za sastanak

Govedarica je rekao da sa SNSD-om neće pregovarati o formiranju Vijeća ministara BiH i da ne želi razgovor o nekoj podjeli funkcija.

“Zaključcima Glavnog odbora SDS-a svojevremeno smo jasno rekli da želimo razgovarati sa svim parlamentarnim političkim organizacijama iz Republike Srpske na državnom nivou, razgovarati, a ne pregovarati” – rekao je Govedarica novinarima u Bijeljini, gdje je danas učestvovao u radu Političke akademije SDS-a.

On je naveo da očekuje ozbiljan razgovor o problemima u Republici Srpskoj i o strateškim politikama, odnosno ciljevima kojima stremi RS.

- OGLAS -

“Mi ćemo čuti šta konkretno u ovom slučaju nudi SNSD. Nisam za to da razgovaramo o nekim podjelama funkcija, mene to ne zanima, zanimaju me strateške politike Republike Srpske na državnom nivou vlasti” – rekao je Govedarica.

On je negirao da je stranački funkcioner Mirko Šarović rekao da se neće odazvati sastanku o formiranju vlasti.

- Advertisement -

“Potrebna nam je komunikacija, jer samo tako možemo doći do rješenja, a kada nemamo komunikaciju ili je ona svedena na loš nivo dolaze problemi” – ocijenio je Govedarica.

Govoreći o pozivu na saradnju SDS-a i SDP-a o zajedničkom djelovanju na nivou BiH, Govedarica je naveo da se o tome razgovara i da je jedna od tema definiranje određenih zakonskih akata koji su potrebni i Republici Srpskoj i Federaciji BiH, kao što je Izborni zakon BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA