10 C
Sarajevo
04.05.2024

Hadžidedić upozorio na scenarij podjele BiH od strane EUFOR-a, Dodik to danas potvrdio!

Prof. Zlatko Hadžidedić je u prošlosedmičnom izdanju "Bosanskog vjestnika" izrazio bojazan za scenarijem podjele BiH od strane EUFOR-a, što je Milorad Dodik danas potvrdio.

Predsjednik bh. entiteta RS, Milorad Dodik, izjavio je u Sankt-Peterburgu da je uloga Misije “Althea” u BiH da “razgraniči” strane u eventualnom sukobu, a upravo na to prošle je sedmice upozorio prof. Zlatko Hadžidedić gostujući u “Bosanskom vjestniku”.

“To nama sve odgovara. Dovedete koliko hoćete tamo ljudi. Nije nam to problem, ali nemojte da pravite te priče kao ‘izaći će na Brčko’, ovo-ono. Kakvo Brčko? Pa onda bi to bilo protiv njihove misije da osiguraju slobodu kretanja. Oni su zaduženi da to osiguraju, slobodu kretanja i da razgraničavaju eventualno snage u sukobu. Jedno i drugo nam odgovara”, poručio je Dodik.

Prof. Zlatko Hadžidedić je u prošlosedmičnom izdanju “Bosanskog vjestnika” izrazio bojazan za scenarijem podjele BiH od strane EUFOR-a, što je Milorad Dodik danas potvrdio.

- OGLAS -

“Imamo EUFOR koji se formalno oslanja na NATO! U EUFOR-u ima država koje su spremne djelovati da podijele BiH! To je veći problem! Jesu li Sjedinjene Američke Države spremne spriječiti unutar EUFOR-a one koji bi tako djelovali?! Moramo biti svjesni da je moguće uspostavljanje razgraničenja između dvaju entiteta! Upadljivo je to što Dodik govori: ‘Mi nećemo ratovati!’ To govori da ima garanciju da će ih neko zaštititi!”, kazao je prof. Hadžidedić.

Gostovanje prof. Hadžidedića pogledajte u videoprilogu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA