17.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Halilović: “Gačić se nije htio predati te je došlo do razmjene vatre. OSA je sinoć imala relevantne informacije”

“Ovo je bila najmasovnija potraga u KS-u, preko 1200 policijskih službenika, gotove sve policijeske agencije su bile angažovane. Svi smo bili tu sa jednim ciljem, da obezbijedimo sigurnost građana. Želim se zahvaliti policiji koja je učestvovala i građanima koji su nastavili sa svojim životima”, rekao je Forto. 

“Raspisana je nagrada za informaciju koja je vodila do hvatanja bjeguca, na osnovu policijskog izvještaja ćemo razmotriti da li će biti uplaćena nagrada. Ako ne bude, potrudit ćemo se da ta sredstva budu raspoređena, u skladu s ovim slučajem”, kazao je Forto u uvodu.

Ministar unutrašnjih poslova KS,  Katica se također obratio 

- OGLAS -

“Gačić više nije sigurnosna prijetnja i presretan sam zbog toga. Želim se sjetiti Sultanića koji je ubijen i policajca Begića. Ja ne pamtim masovniju potragu, ja ne pamtim ovo. Hvala svima, uložili smo maksimalne napore i presretan sam da smo ovo završili”, zaključio je Katica.

Komesar Halilović se također obratio 

- Advertisement -

“Istragu je vodilo Kantonalno tužilaštvo. Formirali smo štab i uključili više policijskih agencija kako bi pronašli Gačića. Bilo je puno informacija oko kretanja lica. Sinoć informacija od strane OSE, koja je podijeljena sa drugim policijskim agencijama rezultirala sačinjavanjem plana na nivou operativnog štaba, a u jutarnjim satima krenulo se u realizaciju. Širi lokalitet između Hadžića i Kiseljaka je provjeren, u poslijepodnevnim satima su pripadnici policije KS-a došli do relevantnog traga koji je doveo do izvršioca djela. Lice se nije htjelo predati te je došlo do upotrebe oružja. U razmjeni vatre je povrijeđen policijski službenik te se nalazi u dobrom stanju. U toku su uviđajne radnje”, zaključio je Halilović. 

Halilović se zahvalio svim policijskim agencijama na pomoći.

Tokom današnje potjere i razmjene vatre ranjen je jedan specijalac, koji se nalazi u stabilnom stanju.

“Policajac koji je ranjen, ranjen je u nogu”, kazao je Aljoša Čampara.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA