15 C
Sarajevo
22.10.2024

Imat ćemo krizu samo je SDA neće izazvati!

– Mi tražimo da se u naziv unesu I Bošnjaci I Hrvati. RS pripada I Bošnjacima I Hrvatima.Vrijeme je da se kaže dosta. RS je nastala na etničkom čišćenju. Nismo prihvatili da to bude entitet gdje će biti ponižavani ljudi – izjavio je Izetbegović.

Na pitanje novinara zašto je baš sad došlo do ovoga, Izetbegović je izjavio:
– Zašto se boje? U čemu je problem da pitamo Ustavni sud BiH jesmo li upravu? Možda nismo upravu. Neka nas puste da se obratimo I da vidimo ko je upravu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je izjavio da ”RS preko noći može kontrolisati svoje granice I da za to postoji usvojeni zakon.

- OGLAS -

– Prijetnje su da će doći do otcjepljenja RS, do nekakvih tamo referenduma… Dakle, da će doći do definitivno antidejtonske protivustavne aktivnosti… Ljudi, vrijeme je da mi tu stvar očistimo; da stanemo u jednom momentu na loptu I da kažemo: ”Je li vi stvarno mislite da to možete? Je li vi stvarno mislite da se na takav način možete ponašati u Bosni I Hercegovini, nakon svega što je ovdje urađeno prije 24 godine?” Ima momenata kad stvarno treba podvući crtu i vidjeti šta će stvarno uraditi, šta će uraditi međunarodna zajednica – rekao je Izetbegović.

Predsjednik SDA je još dodao:
– Gospodin Dodik je prije godinu dana, nezadovoljan ponašanjem SDA stranke i mojim, izjavio da će u Bosni I Hercegovini naći ”najslabiju kariku” među Bošnjacima sa kojom će probiti BiH. Evo, ja ga pozivam, da nađe tu ”najslabiju kariku”. SDA sigurno neće radi vlasti I fotelja prodati interes Bosne I Hercegovine niti će dopustiti njen zastoj na evroatlantskom putu niti napad na njen teritorijalni integritet.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA