26.6 C
Sarajevo
18.07.2024

Izetbegović: Tražimo od EU pomoć u nabavci vakcina koje smo platili (VIDEO)

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je da je sinoć na sastanku s predstavnicima međunarodne zajednice kojem je prisustvovao zajedno sa liderima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SNSD-a Miloradom Dodikom zatraženo od šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera da pomogne BiH u nabavci vakcina za kolektivnu imunizaciju.

– Tražili smo da se naše vakcine koje smo platili ne šalju na druge destinacije gdje se više plaća. Stvorilo se crno tržište i to je jedna jako tražena roba. BiH je platila svoj dio kontingenta i insistiramo na tome da nam pomognu da dođemo do njih – istakao je Izetbegović.

Komentirajući sinoćnji sastanak, Izetbegović je kazao da se situacija neće popraviti samo nakon jednog sastanka.

- OGLAS -

– Bez obzira šta mislile stranke i njihovi lideri jedni o drugima i kakve odnose oni imali, mi predstavljamo tri naroda u BiH. Neophodno je tražiti načina da sve to skupa bolje funkcioniše – poručio je Izetbegović.

Istakao je da u tome pomažu predstavnici međunarodne zajednice već decenijama.

- Advertisement -

– Atmosfera je bila dosta dobra, neki konkretan pomak nije napravljen, više se išlo na to da se vidi kojim putem krenuti, od lakšeg ka težem, kada je u pitanju 14 prioriteta Evropske komisije i kako da dođemo do kandidatskog statusa – zaključio je Izetbegović.

Video: 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA