12 C
Sarajevo
28.09.2024

Kasumović za FACE: Sam ostaje, ja mu želim da uživa. Svi diktatorski režimi su propali pa će i to propasti

U Sarajevu je danas održan Kongres Nezavisnog bloka na kojem se birao novi predsjednik stranke. Nezavinično, odlukom članova rezultat nakon prebrojavanja glasova bio je 146:46 u korist Šepića, nakon čega je Kasumović donio svoju odluku.

„Ja dvije godine ponavljam da ne želim biti predsjednik Nezavisnog bloka, jer biti gradonačelnik jednog grada kao što je Zenica, nemate vremena. Međutim u zadnjih četiri- pet dana ljudi su me obavještavali da Šepić da pravi taj Kongres u tajnosti i da će biti jedini kandidat. Izabrao je svoje delegate, ljude koje niko ne zna. Ja sam da bi provjerio da budem čist jer je slogan bio poštena država“, kazao je Kasumović.

Kako je istaknuo Šepić je prisustvovao prebrojavanju glasova iako to pa Statutu stranke ne bi se trebalo.

- OGLAS -

„ Kada sam ušao, pošto sam ušao iznenada, vidio sam kako jedan bunt papira dodaju, jedan sklanjaju. Ja sam se samo nasmijao i izašao i delegati. Ja mu želim, evo sam ostaje neka uživa. Ovo nema veze sa demokratijom, ja sam se htio uvjeriti i uvjerio sam se. Ja nemam stvarno namjeru ostajati. Svi dikatorski režimi su propali pa će i to“, rekao je Kasumović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA