20.5 C
Sarajevo
21.09.2024

Lana Prlić podnijela krivične prijave protiv pet članova biračkog odbora iz Mostara

– Danas sam podnijela krivičnu prijavu protiv pet članova Biračkog odbora za koje je CIK na prebrojavanju dokazao da su ukrali moje glasove – kazala je Prlić za Patriju.

 

Podsjećamo, na tom biračkom mjestu, na kojem su glasali Prlić i njena majka, potpredsjednica SDP-a, prema članovima biračkog odbora, nije osvojila nijedan glas.

- OGLAS -

 

– Želim da ovaj sudski proces i kazna za tih pet osoba bude poruka za sve članove biračkih odbora na narednim izborima da dobro razmisle hoće li biti pijuni i oni koji izvršavaju izborne krađe u nečije ime – istakla je Prlić.

- Advertisement -

 

Prlić je na oktobarskim izborima osvojila 2.259 glasova i ušla je u Parlament FBiH, ali na biračkom mjestu 156A012 u Mostaru nije imala nijedan upisan glas.

 

– Izabrana sam u Parlament FBiH, ali je zanimljivo da na biračkom mjestu na kojem moja mama i ja glasamo imam 0 glasova. Ispada da sama za sebe nisam glasala niti je mama glasala za svoju kćerku. Ovo je samo jedan od primjera brutalnih krađa volje naših građana i glasova – kazala je Prlić za NAP.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA