12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Ljubo Bešlić: Mostar je najmultietičniji grad

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, kazao je da su vijesti koje su došle razlog za sreću te da će Mostar ostati ozbiljan kandidat do samog kraja. 

“Neki su veliki favoriti otpali što znači da je naša ekipa napravila dobru aplikaciju, da su unijeli dosta pozitivne energije i ideja koje bi ovaj grad u budućnosti trebao realizirati. Natjecanje traje cijelu iduću godinu i mi kao grad se spremamo za dalju borbu. Već od Zimskog grada nastavljamo dalje na ovim projektima. Ovi mladi ljudi uistinu zaslužuju sve pohvale jer su potpuno ujedinili kulturu grada Mostara”, pun je zahvala bio Bešlić nakon saznanja pozitivnih vijesti iz Evropske komisije da je grad koji vodi ostao u užem izboru s Banja Lukom i norveškim Bodo.

 

- OGLAS -

“Imamo najmultietničniji grad u Bosni i Hercegovini, najviše kulturnih događanja, najviše susreta različitih svjetova. Ovaj grad je isprepleten i otomnaskom kulturom i austrougarskom i novom jugoslavenskom. Imamo neki historijski niz koji je vrlo interesantan. Jedna trećina Mostara je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, jedini smo veliki grad na listi svjtske kulturne baštine UNESCO-a”, odgovorio je Bešlić. 

 

- Advertisement -

Aplikaciju će biti potrebno nadopuniti i ona će do ljeta  biti kompletirana, a odluka Evropske komisije o Evropskoj kulturnoj prijestolnici znat će se na jesen 2019. godine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA