12.7 C
Sarajevo
21.09.2024

Mediji iz Hrvatske: Skandalozna odluka HDZ-a, glasali protiv osude četničkog okupljanja

Zlatko Miletić, zastupnik u Klubu Hrvata, ali iz Demokratske fronte (DF) kojoj je na čelu član predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić, predložio je da se na dnevni red sjednice uvrsti i javna osuda skupa u Višegradu.

Ondje se u nedjelju okupilo više stotina pripadnika četničkog pokreta iz BiH i Srbije kako bi tamo odali počast Draži Mihailoviću.

Uz “bogatu” ikonografiju ovog zločinačkog pokreta te pjesme u kojima se zazivalo zločine protiv Hrvata i Bošnjaka. Okupljanje su odmah osudili predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministar sigurnosti Dragan Mektić kao i ambasade Velike Britanije i SAD-a u BiH te delegacija Europske unije u Sarajevu.

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark izjavio je kako je okupljanje u Višegradu bilo čin mržnje i pozivanja na nasilje što je nespojivo s vrijednostima europskih demokracija.

- OGLAS -

Zlatko Miletić je podnio službeni zahtjev, prenosi N1 o kojem se zatim glasalo.

Za uvrštavanje te točke na dnevni red glasalo je šest zastupnika iz SDA, DF-a, SBB-a i SDP-a dok su protiv bili delegati iz reda HDZ-a, SNSD-a i SDS-a. Dakle, dio predstavnika Hrvata te svi Srbi. “Delegati koji su bili protiv, a dolaze iz stranaka SNSD, HDZ i SDS su Mladen Bosić, Dušanka Majkić, Sredoje Nović, Lazar Prodanović, Nikola Špirić, Dragan Čović, Lidija Bradara i Bariša Čolak”, prenosi klix.ba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA