17.7 C
Sarajevo
30.04.2024

Milanko Kajganić najavio podizanje optužnice protiv advokatice Vasvije Vidović

Tog 18. decembra 2023. godine u prostorijama SIPA-e je zadržana advokatica Vasvija Vidović koja je pozvana da zastupa Ranka Debevca.

Glavni državni tužilac Milanko Kajganić najavio je podizanje optužnice protiv advokatice Vasvije Vidović, koja je uhapšena u vezi s istragom suspendovanog predsjednika Državnog suda Ranka Debevca i bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića.

Tog 18. decembra 2023. godine u prostorijama SIPA-e je zadržana advokatica Vasvija Vidović koja je pozvana da zastupa Ranka Debevca.

Kajganić je, nakon što je Vidović privedena, rekao da je pokušala iznijeti iz prostorija SIPA-e jedan telefon koji je bio skriven kod osumnjičenog Debevca.

- OGLAS -

Podizanje optužnice je Kajganić najavio na današnjoj sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) tokom iznošenja izvještaja o radu Tužilaštva BiH o procesuiranju korupcije i organizovanog kriminala, javlja Detektor.

“U predmetima visoke korupcije, evo naglašavam predmet ‘Debevec i Mehmedagić’, koji je realizovan krajem 2023. godine… istraga je u toku. Znate da je u tom predmetu, između ostalih, lišena slobode i jedna advokatica”, kazao je Kajganić.

Najavio je da će optužnica biti podnesena sutra jer je taj predmet odvojen.

Debevec i Mehmedagić uhapšeni su 18. decembra prošle godine zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i krivotvorili službene isprave.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA