7.7 C
Sarajevo
05.05.2024

Mioković o Dodikovim izjavama: “Zrak s Bošnjacima nisu htjeli disati ni Karadžić ni Mladić”

Upozorio je kako bi bilo pogrešno potcijeniti Dodikove poteze, ali i da bi ovo mogao biti kraj njegove politike.

Reagirajući na seriju izjava predsjednika RS, Milorada Dodika, koji se posljednjih dana oglašava putem društvenih mreža o nizu tema, uključujući i glasanje o rezoluciji o Srebrenici, pitanju članstva Kosova u Vijeću Evrope, ali i saradnje s koalicionim partnerima na državnom nivou, oglasio se predsjednik Komisije za sigurnost u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Dragan Mioković.

Upozorio je kako bi bilo pogrešno potcijeniti Dodikove poteze, ali i da bi ovo mogao biti kraj njegove politike.

U jednoj od posljednjih izjava Dodik je kazao: “Ne želimo s Bošnjacima da dijelimo zrak, a kamoli druge vrijednosti.”

- OGLAS -

“Taj zrak koji Milorad Dodik neće da diše skupa sa Bošnjacima… taj zrak nisu htjeli da dišu ni Radovan Karadžić, recimo, a ni Ratko Mladić. I oni sad dišu neki drugi zrak, samo ga dišu u nekom prostoru, recimo tri kvadrata zatvorske ćelije i disat će ga dok su živi”, kazao je Mioković, komentirajući Dodikove izjave.

Smatra kako Dodik “nema kud, nego naprijed”, te da bi ga bilo pogrešno potcijeniti.

“Taj čovjek je u ćošku, u uglu. Stara kineska poslovica kaže: Ako hoćeš da vidiš kakav je tigar, nabij mačku u ćošak i kreni prema njoj i vidjet ćeš šta će da radi. On nema kud nego naprijed. I da završim s ovim: jedino što bi bilo pogrešno je potcijeniti šta je takav čovjek u stanju”, upozorio je.

Ipak, dodaje, da bi to mogao biti i Dodikov “kraj”.

“On nema kud. Kakvi će biti njegovi potezi, to ćemo vidjeti. Ja to ne želim da prejudiciram, ali ono u šta sam potpuno siguran: Milorad Dodik i njegova politika, njegove prijetnje, ako krene… to je kraj  prvo njegov, onda kraj tih politika”, zaključuje Mioković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA