11.6 C
Sarajevo
21.09.2024

Mjesec dana potrage za El-Eminom Hadžićem: Otac Samir ne gubi nadu

El-Emin Hadžić je nestao 4. januara na planini Ponijeri kod Kaknja, od tada mu se gubi svaki trag, osim onog kojeg je u jednoj od vikendica nanjušio pas Šmeki. U akciji pronalaska Hadžića u prvim danima potrage učestvovalo je više od stotinu spasilaca gorskih službi spašavanja i općinske te Federalne uprave civilne zaštite, na motorima, vozilima, pješke, ali i sondiranjem.

Međutim, svo ljudstvo, a ni sva raspoloživa sredstva nisu dali nikakve rezultate, uzevši u obzir i obilne snježne padavine i nanose mećave koji su dodatno otežavali potragu. Kolale su brojne špekulacije kako mladić ima problema sa drogom, da bježi od porodice, ostalih “neprijatelja” te da je viđen na nekim lokacijama, ali ni to nije pospješilo potragu.

Potraga je još uvijek u toku, a na lokalitetu su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK ili službenici Policijske stanice Kakanj koji dežuraju u slučaju novih saznanja ili prijava mještana Ponijera.

- OGLAS -

Hadžićev otac Samir ne gubi nadu

U Kaknju svaki dan čeka bilo kakvu vijest o El-Eminovom pronalasku. Kroz plač je za “Dnevni avaz” rekao da nekoliko dana nije bio na Ponijerima.

- Advertisement -

– Ne mogu da idem gore, nemam snage. Boli me sve ovo. Supruga je otišla u Njemačku, ja sam u Kaknju, čekam bilo kakvu vijest od policije ili bilo kojeg svjedoka. Očekujem da će me neko nazvati – kazao je Hadžić.

Pored toga, još uvijek čeka nalaz vještačenja vreće za spavanje.

Ne gubim vjeru ni nadu – dodao je Hadžić.

Uprkos brojnim špekulacijama koje nisu donijele skoro ništa dobro potrazi za mladićem iz PU ZDK kažu kako je svaka informacija dobrodošla te da policija postupa i postupat će po svakoj pristigloj informaciji.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA