14 C
Sarajevo
22.09.2024

Na Bjelašnici i Ravnoj planini počelo vještačko osnježavanje staza

Danas u poslijepodnevnim satima, na Bjelašnici testirani su topovi, a narednih dana se očekuje da budu u punoj funkciji. Prvo noćno skijanje se nezvanično očekuje već narednog vikenda.

 

Na skijaškoj stazi Stjenčica na planini Ravna, također su u funkciju pušteni topovi koji već uveliko ispuštaju vještački snijeg.

- OGLAS -

 

Nevres Alispahić, direktor preduzeća ZOI'84 najavio je da se svi radovi na uređenju staza i remont ski liftova privode kraju, te se samo čekaju niže temperature kako bi mogli imati vještački snijeg na stazama.

- Advertisement -

 

Topovi mogu u potpunosti prekriti oko 174.000 kvadratnih metara, a snijeg mogu praviti a temperaturama sa i ispod četiri stepena Cezlijusa.

 

Podsjećamo, prema novom cjenovniku dnevna karta skijanja na Bjelašnici će biti skuplja za pet KM i iznosit će 35 KM za odrasle i 25 KM za djecu. Sezonske karte su jeftinije u odnosu na prošlu godinu i koštaju 700 KM, a za djecu do 15 godina 350 KM.

 

Sezonske ski karte po akcijskoj cijeni od 420 KM za odrasle i 220 KM za djecu mogu se kupiti do 20. novembra.

 

Dnevna karta za skijanje na planini Ravna iznosi 25 KM za odrasle i 20 KM za djecu. Sezonska karta košta 450 KM za odrasle i 350 KM za djecu, dok članovi klubova imaju popust.

 

Cijene skijanja na Jahorini kreću se od 45 KM za dnevnu kartu za odrasle do 900 KM za sezonsku kartu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA