11.6 C
Sarajevo
21.09.2024

Na vidiku rješavanje problema kupaca stanova u SPO “15. maj” u Tuzli

Ovim saopštenjem Udruženje kupaca SPO 15 maj želi obavijestiti javnost da su predstavnici Uprave UK SPO 15 maj , juče 05.02.2019.god. prisustvovali veoma konstruktivnom sastanku, na inicijativu vijećnika gosp. Mensura Alića, te su donijeti sljedeći zaključci:

Obavješteni smo da je konačno iznađeno zakonsko rješenje kao i finansijska sredstva za priključenje objekta SPO 15. maj na elektroenergetsku mrežu kao što je i definisano u ODLUCI koju je u novembru 2017.god. donijelo Gradsko vijeće.

Obezbjeđena su sredstva, također, i za vanjsko uređenje oko objekta i asfaltiranje cijele površie koja je za to predviđena i povezivanje sa saobraćajnicama na ulaznoj i izlaznoj rampi.

- OGLAS -

Iduće sedmice je planiran sastanak predstavnika UK SPO 15. Maj u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem i njegovim saradnicima a u prisustvu i gosp. Mensura Alića (dan i satnica će biti naknadno potvrđena), gdje ćemo insistirati na ispunjenju svih preostalih zahtjeva ka definitivnom rješenju za useljenje kupaca u stanove i etažiranje istih.

Zbog svega gore navedenog predstavnici UK SPO 15 maj su odlučili zaustaviti najavljene proteste u četvrtak, 07.02.2019.god. nadajući se ponovno u obećanja koja su dobili a za koja vjeruju da će konačno biti ispunjena.

- Advertisement -

Naglašavamo, da ćemo svakako budno pratiti ispunjenje odluka i obećanja te ukoliko bude postojala i najmanja sumnja u njihovo ispunjenje biće organzovani ponovni  protesti veći nego ikad, uzimajući u obzir da su kupci toliko puta izmanipulisani i obmanuti, te ne žele više čekati na useljenje i
uknjiženje svojih stanova.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA