15 C
Sarajevo
27.07.2024

Nakon skandaloznog odavanja počasti zločincu Mladiću, Helez otkrio za FACE šta je poduzeo protiv svog zamjenika i funkcionera OSBiH!

Zukan Helez, za FACE prokomentarisao skandalozni čin dijela funkcionera OSBiH i zamjenika ministra odbrane BiH, Aleksandra Goganovića!
Odavanje počasti desilo se jučer u Kalinoviku, rodnom mjestu ratnog zločinca Ratka Mladića, a odavanje počasti Mladiću pripadnici OSBiH izveli su u uniformama s državnim obilježjima.

Nakon što je u javnost dospjela skandalozna fotografija na kojoj vojni vrh OSBiH i zamjenik ministra odbrane BiH odaju počast presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, reagirao je ministar odbrane BiH, Zukan Helez.

Podsjećamo, zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović, načelnik zajedničkog štaba OSBiH Gojko Knežević, zamjenik komandanta Operativne komande OSBiH za resurse Nebojša Bošnjak, zajedno s grupom pripadnika OSBiH srpske nacionalnosti, poklonili su se i odali počast pred spomenikom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Ovo se desilo jučer u Kalinoviku, rodnom mjestu ratnog zločinca Ratka Mladića, a odavanje počasti Mladiću pripadnici OSBiH izveli su u uniformama s državnim obilježjima.

- OGLAS -

FACE je ovim povodom kontaktirao ministra odbrane BiH, Zukana Heleza, koji je potvrdio da je odmah poduzeo određene akcije.

“Predao sam zahtjev inspektoratu, koji je zakonski zadužen za takve slučajeve, da izvrši uviđaj”, potvrdio je Zukan Helez za FACE.

- Advertisement -

BONUS VIDEO

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA