13.8 C
Sarajevo
19.10.2024

Nesvakidašnji prizor u BiH: Svitanje na Hajdučkim vratima

Na projekciji dokumentarnog filma “Velika Bijela Kuća”upriličena je i izbložba “Prirodne ljepote Bosne i Hercegovine”. Nagradu je dobio Dženad Džino čije fotografije portal face.ba često objavljuje, a koje još češće ostavljaju bez daha. 

“Sinoć sam imao priliku pogledati film “Velika bijela kuća”. Nakon projekcije filma o kući u kojoj borave djeca oboljela od karcinoma sa svojim roditeljima. Upriličena je i izložba fotografija gdje su svi posjetioci imali priliku glasati za najbolju. Upravo sam dobio sjajnu vijest a to je da je moja fotografija Hajdučkih vrata osvojila srca publike i pobjedila.. Novčanu nagradu koja mi pripada od 400 KM uplatiti ću na račun “Velike bijele kuće” za djecu obljelu od karcinoma”, napisao je Dženad na svom profilu.

U intervjuu za face.ba Dženad je kazao: 

- OGLAS -

“Na žalost u većini slučajeva mi nismo svjesni okruženja u kom se nalazimo i ljepote prirode u kojoj živimo. Izgleda da su svi drugi više impresionirani Bosnom i Hercegovinom od nas Bosanaca i Hercegovaca koji živimo ovdje. Mi koji volimo fotografiju, omogućavamo ljudima da uživaju u prirodi i prirodnim ljepotama kroz naše fotografije iz topline vlastitog doma i obično ih na taj način “natjeramo” da nekim drugim očima gledaju na prirodu i okruženje u kojem živimo. Po reakcijama koje ja dobijem za svoje fotografije mogu reći da to dosta uspješno i radimo”.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA