15.5 C
Sarajevo
22.09.2024

Nikšić: Odazvat ćemo se pozivu SDA, ali nećemo ostaviti na cjedilu ljude s kojima intenzivno radimo na formiranju vlasti

 

– Dobili smo zvaničan poziv SDA da dođemo na razgovore. I ništa u tome ne bi bilo sporno, čak bi se moglo smatrati početkom uspostavljanja novih standarda u odnosima političkih partija. Mi smo stalno ponavljali kako pobjednici trebaju preuzeti odgovornost i formirati vlast ako mogu. Ako ne razgovaraju predstavnici političkih partija i stranaka teško da iko može napraviti vlast. U tom duhu spremni smo da se odazovemo i na poziv SDA. Ali opet imamo klasičnu manipulaciju od strane SDA koji činjenicu da su poslali poziv za razgovor prikazuju kao gotovu stvar i već uspostavljenu koaliciju. U nemogućnosti da svima koji su me zvali i slali poruke odgovorim direktno, želim jasno poručiti na ovaj način.

 

- OGLAS -

Odazvat ćemo se pozivu SDA, saslušati kakvo je viđenje, relativnih pobjednika oko formiranja vlasti, i jasno saopštiti svoj stav.

 

- Advertisement -

Međutim upravo zbog ovakvog medijskog spina i pritiska SDA želim jasno poručiti kako ni na koji način nećemo izdati i ostaviti na cjedilu ljude s kojima ovih dana intenzivno radimo na formiranju većina i vlada u Kantonalnim skupštinama, saopštio je Nikšić.

 

Podsjećamo, predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je da će predstavnici SDA, SDP-a i DF-a naredne sedmice održati sastanak na kojem će razgovarati o formiranju vlasti na nivou države BiH i entiteta FBiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA