11 C
Sarajevo
25.05.2024

Nikšić: SDP ne odustaje od Bogićevića kao simbola

Izbor Bogića Bogićevića na poziciju gradonačelnika Sarajeva bio je izbor SDP-a koji su zdušno i bezrezervno podržali naši partneri, napisao je na svom Facebook profilu predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

– Njegov izbor za gradonačelnika značio je mnogo više od politike. Za nas je to bio znak da Sarajevo može i hoće biti mjesto dostojanstva, ugleda, manira i državničkog duha. Dešavanja u posljednjih nekoliko dana dali su za pravo ljudskoj veličini, Bogiću Bogićeviću, da odustane od kandidature. Stvar je potpuno ogoljena: oni koji su birali kandidata iz reda srpskog naroda na mjesto predsjedavajućeg Gradskog vijeća, glasali su protiv izbora Bogićevića za gradonačelnika. Takvih je bilo sramotno mnogo, previše. Bogić, za razliku od uobičajenih favorita te koalicije, nije čovjek koji je sklon izdaji, ne trpi šibicarske podvale i licemjerne laži onih koji su tvrdili da je eto imao njihovo poštovanje i podršku, ali su ipak učinili sve da ga se ne izabere i da mu sve to ogade – poručio je Nikšić.

Dodao je da SDP BiH od Bogića kao simbola njihovog identiteta i najboljeg što mogu ponuditi u smislu ideala, časti i poštenja ne odustaje.

- OGLAS -

– Bogi, hvala ti puno i izvini što nismo na vrijeme shvatili da manipulatori, ucjenjivači i trgovci sudbinama koji su priredili ovaj igrokaz ne zaslužuju da imaju Tebe za gradonačelnika, niti Ti zaslužuješ da budeš svrstan u njihovo društvo – zaključio je Nikšić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA