7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Odgođena Skupština KS, o ostavci Nenadića 30. novembra

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo dogovorio je da se za danas najavljena sjednica Skupštine KS odgodi. Na ovoj sjednici bilo je planirano glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

Ovo je, prije usvajanja dnevnog reda današnje sjednice Kolegija, predložio zastupnik u Skupštini KS i član Kolegija Elmedin Konaković.

Predložio je, također, da se za naredni ponedjeljak, 30. novembar, sa početkom u 10:00 sati zakaže hitna online sjednica Skupštine KS. I ovo su jednoglasno usvojili svi članovi Kolegija SKS.

- OGLAS -

Na ovoj sjednici zastupnici će dnevni red usvojiti na početku zasjedanja, a u okviru njega, kako je najavljeno danas, bit će razmatrana ostavka premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika.

Na istoj sjednici planirano je i imenovanje novog predsjedavajućeg ovog kantonalnog zakonodavnog tijela.

– Upravo sam potpisao svoju ostavku, da ne bih smetao u donošenju akata, da ne bih kočio procese – kazao je između ostalog nakon sjednice Čelik, te zaželio novom predsjedavajućem uspješan rad i zahvalio se svima koji su do sada radili s njim, saopćila je Služba za protokol i press KS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA