6 C
Sarajevo
28.10.2024

Općina Tomislavgrad proglasila stanje elementarne nepogode

Zbog olujnoga nevremena koje je proteklog vikenda prouzročilo velika oštećenja na privatnim i gospodarskim objektima Općina Tomislavgrad proglasila je stanje elementarne nepogode.

Od ponedjeljka ujutro općinsko povjerenstvo za procjenu šteta je na terenu i utvrđuje posljedice, navodi se u priopćenju Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ).

Najteže stanje bilo je u selima Omolje i Borčani gdje je prouzročeno najviše šteta na privatnim objektima, dok je u Roškom polju oštećena crkva na kojoj je vjetar uništio bakreni krov.

- OGLAS -

Pored štete od samog nevremena probleme stvaraju i požari, pa iz Vlade HBŽ-a podsjećaju kako je na snazi odluka Županijskog stožera civilne zaštite o zabrani paljenja korova.

Trenutno je aktualan požar u općini Bosansko Grahovo gdje gori trava u polju na području sela Peulje i Korita. Aktivan je i požar u Livanjskom polju, ispod sela Lištani, gdje pripadnici DVD sv. Ana Lištani pokušavaju lokalizirati vatru.

- Advertisement -

Za većinu požara u najvećoj mjeri krivci su ljudi koji pale korov na poljima, a uslijed jakog vjetra vatra se brzo širi i brzo izmiče kontroli.

Iz Županijskoga stožera civilne zaštite mole građane da se suzdrže od paljenja korova i trave, a u slučaju uočavanja da netko pali travu ili korov mole građane da o tome obavijestite policiju pozivom na broj 122.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA