11 C
Sarajevo
25.05.2024

Pogledajte kako je izgledalo izručenje i sprovođenje Eleza u Tužilaštvo BiH (VIDEO)

Iz Tužilaštva BiH navode kako su aktivnosti u BiH realizirali MUP RS-a, Sudska policija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Nakon izručenja, Elez je uz visoke mjere sigurnosti transportiran u kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje je predat postupajućem tužiocu Posebnog odjela za organizirani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju, Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac će se odrediti o daljim aktivnostima.

- OGLAS -
 
Izručenje osumnjičenog Elez Darka realizirano je zajedničkim radom i dobrom saradnjom institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, uz koordinaciju međunarodne organizacije Interpol.

Tužilaštvo BiH zahvaljuje se svim institucijama koje su sudjelovale i dale potporu u realizaciji ove akcije.

Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubistva, pokušaje ubistva, pljačke transporta novca i druga kaznena djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan, a također, Tužilaštvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela organiziranih ubistava, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA