11.6 C
Sarajevo
18.10.2024

Pripreme za EYOF: Velika akcija čišćenja stadiona “Asim Ferhatović Hase”

Na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u ponedjeljak je organizirana akcija čišćenja povodom Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), koji će u februaru biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Akciji su se pridružili načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, predstavnici FK Sarajevo, KJKP Park, studenti, učenici osnovnih škola i drugi građani.

Ajnadžić je s predstavnicima FK Sarajevo razgovarao o napretku aktivnosti na stadionu za EYOF i davao sugestije kako bi pripreme protekle u najboljem redu.

- OGLAS -

On je kazao kako je Općina uključena u pripreme i mnogo prije akcije čišćenja te da su u toku radovi na dotjerivanju stadiona. Zahvalan je svima koji su se odazvali akciji.

-Danas smo izašli na stadion, prije svega, da prije snijega očistimo ono što ne treba biti na stadionu. Ima otpadaka i dotjerujemo ono što treba pojačati, prije svega dobar i ugodan ambijent na stadionu pred veliku manifestaciju zbog koje smo i sretni i ponosni, EYOF. Trebamo biti dobri domaćini-, rekao je Ajnadžić koji je uzeo metlu u ruke.

- Advertisement -

Kazao je kako očekuju da će se u akciju čišćenja uključiti i radnici KJKP Rad.

-Mi smo u završnici pripreme ambijenta koji će pružiti dobre preduvjete za održavanje centralne manifestacije EYOF u februaru 2019. Želim reći da smo poprilično investirali u pripreme za održavanje EYOF-a i u pripreme za održavanje međunarodnih utakmica-, rekao je Ajnadžić, koji je govorio o radovima na rasvjeti i sobi za centralno upravljanje sistemom sigurnosti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA