11.6 C
Sarajevo
18.10.2024

Prva sjednica Skupštine KS, na dnevnom redu budžet za 2019. godinu

Na dnevnom redu sjednice je i Nacrt zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu i Prijedlog odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine Kantona Sarajevo.

Zastupnik Naše stranke Damir Marjanović uoči današnje sjednice Skupštine KS kazao je da će predloženi Nacrt Bužeta vjerovatno proći kako bi se spriječila finansijska blokada i stagnacija Kantona Sarajevo.

“Ali će svi građani u narednom periodu imati priliku da preko skupštinskih zastupnika iznesu svoja (ne)slaganja, zahtjeve i sugestije. Osobno mislim da je ovaj budžet prenapuhan, da nije realan i da nije usmjeren ka pokretanju tako neophodnih reformi za kojima vapimo već desetljećima. Imam veliki broj primjedbi koji ću iznijeti sutra. Te primjedbe ću formulirati u vidu amandmana za koje ću se boriti na sjednici na kojoj se budžet bude usvajao u konačnom obliku! Dakle, sada je prilika da uhvatite pod ruku (da ne kažem za vrat) sve one kojima ste dali svoj glas, da kažete svoje mišljenje, date konkretne sugestije i da iskoristite svoje najveće političko blago – svoj glas koji ste dali i koji ćete dati na sljedećim izborima, a sve u cilju boljitka svih nas i naše djece. Hajde da se ne igramo više demokratije, hajde da je živimo”,  poručio je Marjanović.

- OGLAS -

Zastupnica SDP BiH Segmedina Srna Bajramović kazala je ranije da poziva građane i institucije i udruženja da se uključe u javnu raspravu i da na taj način zajednički definišu planirano trošenje javnog novca. Ona je kazala da se dokument treba duboko izanalizirati s obzirom o količini novca kojom će se raspolagati.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković najavio je da će Budžet biti usvojen do kraja januara, ali da on mora biti izmijenjen kako bi odgovarao stvarnim potrebama građana KS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA