12.7 C
Sarajevo
21.09.2024

Rat sindikalaca u studiju Face-a! Uz'o si 19.000 za tri mjeseca! Ti si mali!- Ja sam gromada za tebe!

Nakon drame o biranju predsjednika sindikata, drama i u studiju Senada Hadžifejzovića. Novoizabrani predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović i predsjednik Sindikata solidarnost Sakib Kopić međusobno su se optuživali te žustro raspravljali o legitimnosti, radu i finansiranju krovnog saveza radnika BiH.

Kopić je odmah spomenuo kongres na kojem je izabran Selvedin Šatorović:

“ Problem je u nelegalnom kongresu koji su organizovali Bajramović i Šatorović. Nisu prisustvovale dvije trećine granskih sindikata, nije bilo legalno. Na kongresu su bili sindikalni penzioneri koji nisu imali pravo glasa. Sve odluke su nevažne. On je lažni predstavnik sindikata. Ne znam ko stoji iza njega. Na ovaj način oni su sahranili SSS BiH. “

- OGLAS -

“ Kongres je potpuno regularan. Odakle mu pravo da komentira organizaciju čiji član nije. Ko god bude predsjednik SSS BiH, on neće biti predsjednik Sakibu, jer on nije član organizacije”- suprotstavljeno je kazao Šatorović, koji početkom novembra preuzima dužnost predsjendika SSS BiH.

Na Kopićevo pitanje zašto je napustio kongres u februaru ove godine, Šatorović je istakao:

- Advertisement -

“ 22. februara se desio kongres, ne u režiji sindikata nego u režiji Vlade Federacije BiH. Mi smo uspjeli da se odupremo tom procesu, nismo dozvolili da nam Vlada nameće svog čovjeka. “

Šatorović je kazao kako je ovo njegovo prvo i posljednje medijsko pojavljivanje, te kako će podnijeti tužbu protiv Kopića zbog privatnih podataka koje je Sakib večeras iznio u emisiji Face to Face:

“ Zakon o uvezivanju radnog staža niste donijeli ni nakon osam godina. Neka javnost vidi kakva su Vaša primanja. Za tri mjeseca Šatorović je dobio 19.000 KM. Vi ste lažov, obični lažov. Vi ste nelegalni predstavnik sindikata. “

Šatorović je kazao kako niko nije imao sindikalni progon u BiH kao on, na što je Sakib rekao:

“Vlada finansira i Vašeg tečića Saudina Sivru.”

Argumentovano s jedne, ali i s druge strane u studiju su gosti iznosili činjenice najprije o nekretninama SSS BiH, navodeći spornu nekretninu na Korčuli, koju je navodno SSS BiH nastojao prodati. Šatorović je odbio priznati da se to dogodilo, ali Kopić je ostao dosljedan činjenicama koje je iznosio.

“ Ismet Bajramović niti bilo ko drugi neće biti savjetnik Selvedina Šatorovića. Selvedin Šatorović neće imati savjetnika” – jasno je naveo Šatorović.

“ Najbolji je predstavnik sindikata onaj kojeg Vlada neće”- kazao je za kraj emisije Šatorović, za kojeg je Kopić ponovio da se bavi samo kriminalom.

” Šatorović je učitelj lopovluka kriminala”, završio je Sakib Kopić.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA