16.6 C
Sarajevo
01.05.2024

Sanirano pet dječijih igrališta na području općine Novo Sarajevo

Iz Budžeta Općine Novo Sarajevo za ove namjene izdvojena su sredstva u iznosu od 150.000 KM.

Djeca i mladi s područja Novog Sarajeva dobit će moderne površine za igru.

Tim povodom, načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i direktor KJKP „Park“, Adis Bešlić potpisali su Sporazum o investicionom održavanju dječijih igrališta, parkova i zelenih površina u Novom Sarajevu.

Nakon iskazanih potreba građana nekoliko novosarajevskih mjesnih zajednica, Služba za investicije i zaštitu okoliša utvrdila je da postoji potreba za investicionim održavanjem pet dječijih igrališta i rekonstrukcijom dva postojeća parkova.

- OGLAS -

Ovim projektom izvršit će se sanacija dječijih igrališta na sljedećim lokalitetima: MZ Donji Velešići – ul. Muhameda ef. Pandže 4D, MZ Gornji Velešići – ul. Muhameda ef. Pandže 401-405, MZ Pofalići 2 – ul. Humska kod br.630, MZ Kovačići – ul.Nevesinjska kod br.21, MZ Gornji Kovačići – ul.Radnička do br.110.

Predviđena je i rekonstrukcija Parka penzionera na Malti i Parka zaljubljenih na Čengić vili. Za realizaciju ovih aktivnosti koristit će se projekat koji je radio Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu. 

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović izrazio je zadovoljstvo jer će ova saradnja najviše koristiti djeci i mladima. 

„Posebno smo sretni zbog toga zato što ovim sporazumom gradimo pet manjih dječijih parkova u Mjesnim zajednicama Donji i Gornji Velešići, Pofalići 2, Kovačići i Gornji Kovačići. Nadam se da će građani i građanke, naši najmlađi sugrađani uživati“, rekao je dr. Tanović.

Iz KJKP „Park“ kažu kako ih raduje saradnja i činjenica da jedinica lokalne samouprave ulaže veća investiciona sredstva za dječija igrališta koja su često na meti vandala. 

Iz Budžeta Općine Novo Sarajevo za ove namjene izdvojena su sredstva u iznosu od 150.000 KM.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA