20.5 C
Sarajevo
22.09.2024

Sanja Vulić stala u Dodikovu odbranu, pa napala Murphyja: “Budućnost RS-a je Igor Dodik”

Kritikujući Murphyja, Vulić je dodala da on "spaja nespojivo" i "kažnjava ljude bez dokaza i pokrića crtajući mete na čelima nevinih i ostavljajući porodice bez osnovnih primanja".

Sanja Vulić, šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ponovo je izazvala kontroverze svojim izjavama, ovaj put kritikujući nove sankcije Američkog ministarstva finansija za sedam subjekata i dva fizička lica.

Vulić nije štedjela riječi, okomivši se na američkog ambasadora Michaela Murphyja, optužujući ga da je “srbomrzac” i za pristrasnost prema Miloradu Dodiku.

Prema Vulić, Murphy je svoju energiju usmjerio na kažnjavanje što većeg broja srpskih kompanija i pojedinaca. Njen oštar ton i žestoke optužbe još jednom su pokazali koliko je bliska s Dodikom i SNSD-om, često zanemarujući objektivnost i kritičko razmišljanje.

- OGLAS -

“Odlazeći kvaziambasador Murphy je svu svoju energiju usmjerio na kažnjavanje što većeg broja srpskih kompanija i pojedinaca. Dokazani srbomrzac, Murphy, dokazao je da njegova opsjednutost Miloradom Dodikom prelazi sve granice racionalnog”, izjavila je Vulić.

Kritikujući Murphyja, Vulić je dodala da on “spaja nespojivo” i “kažnjava ljude bez dokaza i pokrića crtajući mete na čelima nevinih i ostavljajući porodice bez osnovnih primanja”. Njene izjave ukazuju na kontinuirano podilaženje Dodiku i njegovoj političkoj agendi, bez obzira na sve očigledne nedostatke i kontroverze.

- Advertisement -

“Budućnost RS je u obrazovanim, mladim i posvećenim ljudima, što Igor Dodik jeste. Murphy to nikada shvatiti neće jer je on čovjek bez pripadnosti, bez emocije i vizije. Michael Murphy je čovjek mržnje, bluda i razdora, a vrijeme je pokazatelj svega”, zaključila je Vulić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA