11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Sastanak svih stranaka iz RS: Novi zakon o 9. januaru

Sastanak će biti održan u Palati RS sa početkom u 11 sati.

Govoreći o odluci Ustavnog suda BiH, Milorad Dodik sinoć je najavio da će 9. januara 2020. najsnažnije biti obilježen Dan Republike Srpske. Dodao je da će u Narodnoj skupštini biti na jesen usvojen novi zakon koji će opet definisati 9. januar kao Dan Republike Srpske, ali će se taj zakon zvati drugačije.

Cvijanović je izrazila je zadovoljstvo činjenicom da su se sve partije iz Republike Srpske odazvale njenom pozivu, istakavši da je time pokazana politička zrelost.

- OGLAS -

– Danas ćemo potvrditi jedinstvo i izaći sa određenim zaključcima na koji način da prevaziđemo problem, u skladu sa očekivanjima građana – rekla je ona.

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović potvrdio je da će se odazvati sastanku.

- Advertisement -

– Stranke iz RS-a moraju imati jedinstven stav i sigurno je da ću se odazvati sastanku sa predsjednicom RS – istakao je Borenović.

Uvjeren je da će Narodna skupština RS-a dati, kako je naveo, legitiman i demokratski odgovor na odluku Ustavnog suda BiH.

– Nastavit ćemo da slavimo Dan Republike – 9. januar. Konačno se mora prestati sa besmislenim apelacijama Ustavnom sudu BiH, jer se ne mogu mijenjati dejtonska BiH i sve vrijednosti koje imamo u RS – ustvrdio je Borenović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA