15 C
Sarajevo
20.09.2024

Sindikat policije KS: Ovo je do sada najbrutalniji napad na naše kolege

Mirza Hađiabdić predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije KS, izjavio je saučešće porodicama, te rekao da su ovo četvrti i peti policajac u Kantonu Sarajevo koji su ubijeni na ovakav način, te da je ovo do sada najbrutalniji napad na kolege.

“Dajemo punu podršku Upravi policije i Tužilaštvu da učine maksimum da privedu počinioca koji je brutalno ubio kolegu. Bit ćemo zadovoljni kada bude osuđen adekvatnom zakonskom kaznom. Nastavljamo rad u skladu sa zakonom, ali da se nikad ne ponovi ovakvo nešto”, kazao je Hadžiabdić.

Napadači na policijske službenike se moraju kazniti adekvatnom i strogom kaznom, ali je krucijalno da se uključe svi relevantni organi.

- OGLAS -

“Sindikat policajaca KS će dati podršku porodicama stradalih policajaca. Dajem podršku kolegama da koriste sve zakonske ovlasti da se brane. Tražit ćemo od nadležnih da se promijene propisi kako bi se na ovakve brutalne napade odgovorilo svim raspoloživim sredstvima i mjerama. Svjesni smo da se, onog momenta kada obučemo uniformu i položimo zakletvu, ovo može desiti. Izostaju adekvatne krivičnopravne sankcije. Učinit ćemo sve da se ovo više nikada ne ponovi u KS”, zaključio je on.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA