16.6 C
Sarajevo
01.05.2024

Skandalozan govor Milorada Dodika: “Operacija u Srebrenici 1995. bila greška, ne genocid!”

Poručio je kako "RS neće ratovati", ali i da će, ako rezolucija o Srebrenici budu usvojena u UN-u, oni otići i provesti dan u Srebrenici.

Milorad Dodik, lider SNSD-a, nazvao je genocid u Srebrenici “greškom”.

“Operacija Vojske RS 1995. godine u julu bila je greška u Srebrenici. Greška koja je iza sebe ostavila ogroman zločin. Ovo je trenutak kada uime RS želim da svim stradalim izrazim poseban pijetet i njihovim porodicama saučešće. To je bio zločin na kraju rata nakon zamora, mržnje, stradanja i osveta, ali nije bio genocid”, rekao je Dodik i ponovo negirao genocid u Srebrenici.

Optužio je Njemačku kako želi da rezolucijom o Srebrenici u UN-u “izbriše njene zločine, ali i drugih i onih koji sada čine zločine i namjeravaju da ih čine u budućnosti”.

- OGLAS -

“Ovo nas trajno razdvaja i ne želimo da živimo s vama koji želite da kažete da je srpski narod genocidan”, rekao je Dodik i ponovo ponovio prijetnju o secesiji kazavši: “Nežemo živjeti s vama.”

Kazao je kako “RS nije inat već sloboda”. Kazao je i kako je “BiH greška koja nije trebala da postoji”. 

Poručio je kako “RS neće ratovati”, ali i da će, ako rezolucija o Srebrenici budu usvojena u UN-u, oni otići i provesti dan u Srebrenici.

“Da pokažemo da je naša i da je se ne stidimo”, rekao je Dodik.

“RS ne pripada BiH. Trebalo bi da BiH pripadne RS, ali su oni učinili sve da je to zgađeno i da od toga nema ništa”, rekao je Dodik ponovo negirajući Ustav BiH, ali i historijske činjenice.

Ponovo je prijetio otcjepljenjem s nadom da će Trump pobijediti, te naglasio kako ga “prijatelji poput Mađarske razumiju”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA