11.6 C
Sarajevo
23.10.2024

Slaven Dakić: Nemam veze s ubistvom policajaca, nisam skrivao ništa

Tužilaštvo Kantona Sarajevo, čiji predstavnik nije bio na današnjem ročištu, zatražilo je pritvor zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Dakićeva braniteljica Belma Balijagić-Džuho kazala je kako Tužilaštvo nije dokazalo osnovanu sumnju jer uviđajem nisu mogli povezati njenog klijenta i još dvije NN osobe s krađom automobila Range Rover.

“Za krivično djelo sprečavanje dokazivanja nejasno nam je zbog čega se ovo stavlja na teret ako je vozilo otuđeno 12.9.2018. godine što je gotovo dva mjeseca prije ubistva policajaca. Nejasno je na koji način je spriječio dokazivanje”, kazala je Balijagić-Džuho.

Također, istakla je kako u razlozima za određivanje pritvora Tužilaštvo navodi da se protiv Dakića vodi sudski postupak pred Sudom BiH, čime se direktno krši pretpostavka o nevinosti optuženih.

- OGLAS -

“U ovakvim navodima mogu se koristiti samo pravosnažne presude. Moj klijent nije nebrojeno osuđivan, već je osuđen tri puta i to za krivična djela koja nemaju veze s ovim. Nisu analizirane okolnosti pod kojima bi Dakić ugrozio istragu”, istakla je advokatica.

 Sudu se obratio i osumnjičeni Dakić: “Nemam veze s ubistvom policajaca i nisam ništa skrivao”.

Sutkinja mu je objasnila kako se ne tereti za ubistvo, već za drugo krivično djelo.

- Advertisement -

Odluka će biti donesena u zakonski predviđenom roku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA