20.5 C
Sarajevo
19.10.2024

Snijeg napravio probleme u BiH: Prevrtanje autobusa, obustave saboraćaja, zastoji

U saobraćajnoj nesreći u kojoj je se jutros oko osam sati prevrnuo autobus koji je vozio putnike iz Beograda prema Nevesinju i Mostaru  ima mrtvih i povrijeđenih osoba. Dva lica su poginula, a više ih je povrijeđeno.

Dionica autoputa na Koridoru 5C Sarajevo – Zenica jutros je bila poprilično pokrivena snijegom, što je dovelo do sporog odvijanja saobraćaja.

Iz javnog preduzeća Autoceste FBiH su na niz kritika koje su se istim povodom i jučer pojavile, odgovorili da se dionice autoputa redovno čisti.

- OGLAS -

Obilne snježne padavine na području Tuzlanskog kantona stvorile su probleme građanima, posebno učesnicima u saobraćaju, a proglašen je treći stepen pripravnosti. 

Snijeg koji u TK bez prestanka pada već dva dana okovao je brojne saobraćajnice, a posebno složeno stanje je na regionalnim putnim pravcima, zbog čega je Direkcija regionalnih cesta proglasila treći stepen pripravnosti.

- Advertisement -

“Relacija Tuzla-Sarajevo, blokada saobraćaja Husino nedaleko od Tuzle 3km, niti jedna putna služba nije prošla i reagovaola, a brojni autobusi sa učenicima su blokirani”, kazala je čitateljka našeg portala.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA