17.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Snijeg polako prekriva bosanske planine: Bijeli pokrivač na Vlašiću, Bjelašnici i Jahorini

 

Snijeg je tamo počeo padati kasno popodne, u sami sumrak. Slika je ljepša, idilična kazali bi, kada je noć “ogrnula” ovu bh. ljepoticu.

 

- OGLAS -

Fotografije i video nam je poslala Rukajja Topalović, službenica sa recepcije hotela “Pahuljica”, koja dodaje i da je na Vlašiću prilično hladno. Što bi moglo značiti da bi se ovaj snijeg mogao i zadržati, te tako ukrasiti srednjobosansku planinu. Iako je, prema njenim riječima, ovaj hotel i trenutno pun gostiju, ona nam je potvrdila da se prvi ozbiljniji val “pravih” zimskih turista očekuje iza 20. decembra, praktično uz već tradicionalnu manifestaciju “Šankanje”.   

 

- Advertisement -

Snijeg je pao i na našoj olimpijskoj ljepotici Jahorini. Fotografije nam je poslao Miljan Mijatović, recepcioner u hotelu “Vučko”. Veći priliv gostiju u ovom hotelu, kako nam je kazao, očekuju do kraja ovog mjeseca, a zimska sezona na Jahorini počinje sredinom decembra.

 

Na sarajevskoj ljepotici Bjelašnici, snijeg je počeo padati u kasnim popodnevnim satima. Kako nam je kazala Armina Čavčić, recepcionerka hotela “Han” na olimpijskoj ljepotici visina sniježnog pokrivača je oko 3-4 centimetra.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA