23.8 C
Sarajevo
18.05.2024

SNSD će tražiti da Inzko svoj zahtjev dostavi “na srpskom jeziku i ćirilici”

Klub poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske će insistirati da visoki predstavnik Valentin Inzko “svim srpskim poslanicima dostavi na srpskom jeziku i ćirilici” njegovo pismo u kojem inicira vraćanje povelja sa odlikovanjima ratnim zločincima, rekao je šef ovog kluba Igor Žunić.

Žunić je naveo da je Inzko poslao pismo klubovima poslanika u entitetskoj skupštini, te da su poslanici to “pismo pročitali i preveli, jer kao što poznaju strane jezike, tako poznaju i taj jezik na kojem je on pisao”.

“Koliko god on kroz to pismo ocrnio srpski narod i nametnuo kolektivnu krivicu, što je nedopustivo u političkim okolnostima koje jesu u BiH, ali i nedopustivo uopšte u političkim okolnostima u bilo kakvoj vrsti politike, insistirat ćemo i od predsjednika Narodne skupštine da se od Inzka traži da se srpskim poslanicima obrati na srpskom jeziku i ćirilici”, rekao je Žunić.

- OGLAS -

On je izrazio nadu da Inzko razumije procese i stanje u BiH i da će razumjeti i ovaj zahtjev.

“Ako to ne razumije, onda ne znamo zbog čega je ovdje i šta uopšte radi u BiH“, rekao je Žunić.

- Advertisement -

Podsjećamo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko uputio je pismo rukovodstvu Skupštine entiteta Republika Srpska i predsjednicima svih klubova u NSRS-u u kojem traže da se u roku od tri m

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA