7.7 C
Sarajevo
30.09.2024

SNSD tvrdi da SAD izvještajem o zaduženju RS-a skreću pažnju s atentata na Trumpa

Mazalica je rekao da Murphy, dok se tobože brine o korupciji u Federaciji BiH i budžetu RS, "zanemaruje haos koji vlada u SAD-u u predizborno vrijeme".

Poslanik SNSD-a u NSRS-u Srđan Mazalica optužio je američkog ambasadora u BiH Michaela Murphyja da izvještajem o zaduženju entiteta RS “pokušava skrenuti pažnju sa nedavnog atentata na bivšeg predsjednika SAD-a i aktuelnog predsjedničkog kandidata, Donalda Trumpa”.

Mazalica je rekao da Murphy, dok se tobože brine o korupciji u Federaciji BiH i budžetu RS, “zanemaruje haos koji vlada u SAD-u u predizborno vrijeme”.

“Zaslužuju li građani SAD-a da im ne pucaju na bivšeg predsjednika i aktuelnog predsjedničkog kandidata?”, upitao je Mazalica, naglašavajući kako je “zanimljivo da o tome niko ništa nije čuo od Murphyja”.

- OGLAS -

“Očigledno pokušava da skrene pažnju sa toga da su u SAD-u pucali na bivšeg i, po svemu sudeći, budućeg predsjednika, a da on kao ambasador, kao ni njegovi bošnjački prijatelji, nisu našli za shodno da se oglase o tom pitanju, za razliku od svih ostalih zvaničnika širom Evrope i civilizovanog svijeta”, tvrdi Mazalica.

Podsjećamo, Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini oglasila se na društvenim mrežama na temu zaduživanja entiteta RS.

- Advertisement -

“U posljednjih osamnaest mjeseci, Vlada RS-a je samo na Banjalučkoj berzi pozajmila više od 1,1 milijardu KM; značajna suma koja ne uključuje komercijalne zajmove čiji uslovi nisu dostupni za javnost”, stoji u objavi Ambasade SAD-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA