17 C
Sarajevo
18.10.2024

Sportista 2018. godine Larisa Cerić

Sportistom 2018. godine proglašena je Larisa Cerić, Judo.

Larisa zbog klupskih dogovora nije mogla prisustvovati, ali je putem video poruke izrazila veliko zadovoljstvo.

Jako sam sretna što sam I ove godine izabrana za sportiskinju godine, jer ova godina je godina mojih snova, kako sam ja željela da bude. Ostvarila sam izvrsne rezultate, istaknula je ovogodišnja dobitnica nagrade za najboljeg sportistu.

- OGLAS -

Najuspješniji sportisti Bosne i Hercegovine izabrani su u devet kategorija. I ove godine Komisija za vrhunski sport Komiteta Bosne i Hercegovine činila je žiri za izbor sportiste godine, a članovi žirija su: Amel Mekić, Marin Čorluka, Safet Kapo, Miro Klepić, Slavenko Likić, Danilo Čobrilo, Ranko Primorac, Anes Alić, Adnan Džumhur, Sulejman Begović, Nikola Stanković. Odluke žirije verificirane su od strane Olimpijskog komiteta BiH.

Dodjela nagrada počela je sa budućim nadama sporta. Dvije nagrade dodijeljenje su za najbolju sportašicu u mlađim starosnim kategorijama, pa su tako nagrade dobile Emina Abdulić i Emina Pašukan.

- Advertisement -

Odlukom izvršnog komiteta Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine dodjeljeno je i priznanje najuspješnijoj kadetkinji, Džejli Makaš, koja je na Europskom Teakwondo prvenstvu osvojila nagradu.

Nagrada najboljem mladom sportisti pripala je Nedžad Husić – Teakwondo, koji je 2001. Godište.

Najuspješnije sportskom kolektivu također je uručena nagrada, a nagradu je osvojio ženski Košarkaški klub Banovići.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je selektor džudo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac.

Najuspješnija reprezentacija Bosne I Hecregovine ove godine je muška seniorska karate reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Priznanje sportski radnik, za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta, otišlo je u ruke Esada Omerhodžića.

Olimpijski komitet Bosne I Hercegovine zahvaljujući dobroj saradnji sa međunarodnim komitetom uručio je specijalnu nagradu, a nagrada je uručena gradonačelniku Sarajeva, Abdulahu Skaki. Zaslužan je za obnovu zgrade Olimpijskog komiteta BiH u Petrarkinoj ulici, te se time Olimpijski muzej nakon 20 godina ponovo vraća. Skaka se zahvalio na dodjeljenoj nagradu koju karakteriše kao ličnu satisfakciju.

Zahvaljujem se velikoj podršci bez koje ne bi mogli ostvariti ostvareno. Čestitam Olimpijskom komitetu na realizaciji ovog projekta, a ono što vam sigurno mogu reći jeste da će se sljedeće godine ovakva manifestacije održati u zgradi Olimpijskom muzeja, istaknuo je gradonačelnik.

Posebne nagrada za istaknuti sportski rezultat dobili su: Hamza Alić (atletika), Nefisa Berberović (tenis), Dea Herdželaš (tenis), Mesud Pezer (atletika), Abedin Mujezinović (atletika), Dejan Mileusnić (atletika) i fudbalska reprezentacija BiH.

Specijalna nagrada Olimpijskog komiteta BiH pripala je Mirzi Teletoviću. Također, uručeno je i posthumno priznanje, Marijanu Benešu.

Seniorski sportisti godine su Ivan Klepić i Mesud Pezer.

Mnogobrojne zvanice kako iz politike, kulture i sporta prisustvovale su ovogodišnjoj dodjeli nagrada.

Na binu se popela i naša buduća bh. zvijezda Adna Šestić koja je svojim glasom opila prisutne.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA