16.6 C
Sarajevo
08.09.2024

Stevandić prijeti: “Nećemo dozvoliti transport gasa, pa nek se Sarajevo grije na Heleza i Komšića”

Stigla je prijetnja da bi glavni bh. grad mogao ostati bez gasa naredne zime.

Helikopter MUP-a Srbije, na kojem vlasti iz RS insistiraju da gasi požar na jugu Bosne i Hercegovine, i dalje je predmet brojnih rasprava.

Nakon poruke ministra odbrane BiH Zukana Heleza da neće dozvoliti da helikopter iz Srbije gasi požar u BiH, jer je, kako je istaknuo, cilj omalovažiti državne institucije, danas ponovno reakcija iz RS. Ovog puta adresirana direktno na Sarajevo. Stigla je prijetnja da bi glavni bh. grad mogao ostati bez gasa naredne zime.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić rekao je danas da ni RS, kada dođe zima, neće dozvoliti transport gasa iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, prenosi SRNA.

- OGLAS -

Objavio je Stevandić to na mreži X nakon izjave ministra odbrane u Vijeću ministara BiH Zukana Heleza da neće dozvoliti da helikopter iz Srbije gasi požar na području BiH jer se time omalovažava BiH.

“…a kad dođe zima, ni mi nećemo dozvoliti transport gasa iz Srbije za BiH da ne ponižavamo tu državu, pa neka se Sarajevo grije na Heleza, Komšića i slične”, napisao je.

- Advertisement -

Očigledno je da se polemika nastavlja i to, podsjetimo, zbog požara koji je sredinom jula buknuo na jugu BiH, na području općine Gacko.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA