7 C
Sarajevo
30.04.2024

Stevandić: Nećemo prisustvovati hitnoj sjednici Predstavničkog doma

Predsjedavajući Kluba poslanika “Srpski klub” u Predstavničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine Nenad Stevandić potvrdio je da srpski poslanici neće prisustvovati sutrašnjoj hitnoj sjednici, koju je zatražilo 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

Stevandić tvrdi da su zasjedanje inicirali poslanici koji su prvi u BiH prekršili zakone, odnosno nisu dozvolili da bude formirana komisija za izbor predsjedavajućeg novog saziva Vijeća ministara.

-Time je sve blokirano na nivou BiH. Da bi blokada prestala moraju podnijeti inicijativu za konstituisanje navedene komisije. Nažalost, žele da raspravljaju o temama o kojima poslanici nisu dobili potrebne informacije i na takav način se ne mogu igrati države i parlamenta – ustvrdio je Stevandić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

- OGLAS -

Pozvao je članove Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića da upute prijedlog za izbor predsjedavajućeg Vijeća ministar te da se postigne saglasnost o formiranju nadležne komisije.

-Time bi mogli da počnemo da radimo – rekao Stevandić, negirajući navode da srpski klub blokira parlamentarni rad.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA