11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Stojnić o navodima Tužilaštva BiH: “Nisam palio automobile niti premlaćivao, nisam ničija svojina”

MMA borac i ugostitelj Denis Stojnić osvrnuo se na tvrdnje koje je Tužilaštvo BiH iznijelo u slučaju koji se vodi protiv bivšeg direktora OSA-e BiH Osmana Mehmedagića i bivšeg predsjednika Suda BiH Ranka Debevca.

Stojnić je u svojoj reakciji naveo da je istina da je dao izjavu u svojstvu svjedoka u datom slučaju, ali da nije palio automobile i da nije nikog “premlaćivao” po nalogu bivšeg direktora OSA-e.

“Ne bih to učinio ni po čijem nalogu, jer ja nisam ničija privatna svojina da bi mi tako nešto neko mogao narediti ili me na to nagovoriti”, poručio je Stojnić.

- OGLAS -

Tvrdi da se dešavalo da ga neki ljudi u prošlosti pitali za takve kriminalne radnje, ali da ih je držao neozbiljnima i smatrao zaista lošom šalom, a da je ozbiljnost takvih pitanja izjednačavao sa naučnom fantastikom.

“Na kraju, OSA iskaznicu jesam imao. Nikada je nisam zloupotrijebio i istu sam dobrovoljno predao Tužilaštvu BiH. Zato ću istu opet posjedovati, jer sam radio sve po zakonu od kada sam je dobio”, poručio je Stojnić.

- Advertisement -

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je u ročištu o produženju pritvora za Mehmedagića i Debevca kazalo da je saslušan Denis Stojnić u vezi sa sumnjama da mu je Mehmedagić izdao iskaznicu OSA-e i da je organizovao fizičke napade na određene osobe i paljevine automobila.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA