10 C
Sarajevo
24.09.2024

Stotine Mostaraca protestirali zbog nerada pravosuđa

Slučaj o kojem se posljednjih dana dosta govori u gradu na Neretvi, ali bez konkretnih činjenica i dokaza je navodno seksualno zlostavljanje majke i njezinih kćerki od strane muža odnosno oca, na osnovu svjedočenja anonimne ženske osobe na jednoj od društvenih mreža.

U znak podrške ženi žrtvi nasilja i njezinim kćerkama, veliki broj Mostaraca i Mostarki danas se odazvao na protestnu šetnju od Španskog trga ka hotelu Ero, pozivajući nadležne da konačno nešto poduzmu u ovom i sličnim slučajevima.

Ni u institucijama o ovom nisu željeli govoriti. Novinari su danas ostali uskraćeni i za izjave učesnika šetnje, a nije poznato ni ko je bio organizator iste, javljaju Vijesti.ba.

- OGLAS -

– Iako je šetnja u znak podrške krenula iz grupe Mostarske mame, pozivamo mame, tate, bake, djedove, djecu, sve ljude koji smatraju da institucije treba opomenuti da ispravno rade svoj posao, zaštite djecu, jer nam je to u ovom slučaju jedini i najveći prioritet! Danas to nisu naša djeca, a sutra, pisalo je u pozivu na današnji skup.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA