15 C
Sarajevo
22.10.2024

Studija pokazala: Oštećen most na Savi u Brčkom, treba obustaviti teretni saobraćaj

Studija je pokazala da je most na rijeci Savi u Brčkom oštećen te da treba obustaviti teretni saobraćaj, potvrdio je u izjavi za Anadolu Agency (AA) predsjednik Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić.

Brčanska vlada jutros je razmatrala informaciju o stanju mosta te donijela zaključak da se materijali proslijede Vijeću ministara BiH i Skupštini Distrikta.

“Već smo intervenisali na prijedlog budžeta koji će ići u ponedjeljak u proceduru da se ugrade novci za projektovanje sanacije ovog mosta i eventualno projektovanje željezničkog mosta za korištenje za teški saobraćaj”, naveo je Kadrić, istakavši da to treba usaglašavati na nivou dva državna ministarstva – Hrvatske i BiH.

- OGLAS -

Naglasio je da brčanske vlasti razrađuju modele kako ne bi došlo do ugrožavanja privrednih aktivnosti Distrikta, ali i nekih drugih dijelova BiH, koje su “naslonjene” na korištenje ovog mosta.

Šef Odjela za javne poslove u Vladi Sabrija Jašarević je kazao da bi eventualnu odluku o obustavljanju teretnog saobraćaja na savskom mostu trebalo donijeti Vijeće ministara BiH.

- Advertisement -

“To je međudržavni most, granični prijelaz. To je iznad ingerencija Brčko distrikta. Granični prijelaz pripada Ministarstvu bezbjednosti BiH”, izjavio je on.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA